fbpx
  • icon-boka
  • icon-news
  • icon-contact-5
  • icon-phone-2
    0705-987 450
  • icon-phone-2

Tränings-/seglarresa till Grekland

Resan är planerad att ske 3-10 juli 2017. Det finns åtta platser för er som vill träna på ett annorlunda sätt.

Häng med på en härlig semestervecka i kombination med kul träning!

Vi flyger till Aten där en buss väntar för att ta oss till den fina ön Poros strax söder om Aten. Vi passerar den imponerande 60 meter djupa kanalen i Korint där vi stannar för en fika. Färden går vidare från Korint och till stor del utmed kusten med strålande utsikt över havet. Framme i byn Galatas stannar bussen där skeppare Olle Albrektsson möter oss och följer med på den 5 minuter korta färjeturen till Poros.

Olle har bott och seglat charter i Grekland sedan 2003. De senaste 5 åren bedriver han chartersegling med en fin 50-fots segelbåt. Båten heter Crew-Ella och är, med hjälp av Olles mångåriga erfarenhet av olika segelbåtar, utrustad med alla de finesser som gör en segling bekväm. Olle är dessutom triathlet med ett antal lopp bakom sig b.la. Ironman.

När vi kommer till båten är den bunkrad med mat och dricka och klar att segla iväg. Du har en plats i en dubbelhytt med egen toalett och dusch. Din säng är bäddad och du får 2 badlakan och en handduk.

När det gäller mat så lagar vi frukost tillsammans och efteråt diskar vi. Detsamma gäller för den lättare lunch tex pastasallad som oftast avnjuts i en mysig vik där vi kastat ankar. På kvällen lägger vi till i en trevlig liten hamn och då äter vi på en typisk grekisk taverna.

Seglingen kan Olle sköta helt på egen hand men det roligaste är om besättningsmedlemmarna vill hjälpa till att rulla ut seglen och styra båten mm. Olle är utbildad seglingsinstruktör och har seglat många världsmästerskap så du kan få all den hjälp och information du vill. Men vill man bara slappa och njuta av medelhavssolen så gör man det.

Under veckan kommer vi förutom första och sista natten i Poros att uppleva fem olika hamnar på vår segling och ett antal vackra vikar där vi stannar till för lunch.

Vi kommer att kunna ha ett fyspass tex löpning på morgonen innan frukost. Efter alla frukostbestyr kastar vi loss och seglar ca 2 timmar till en vik där vi kastar ankar. Här passar det bra att träna simning.

Lätt lunch innan det är dags att segla vidare till vår hamn för natten. Väl framme och förtöjda har vi möjlighet att genomföra ännu ett fyspass. Efter att vi duschat och varvat ner får vi avnjuta en efterlängtad middag på en fin taverna.

Så rullar vår vecka på med massor av sol och frisk luft och skön avslappning mellan träningspassen.

Träningen består av löpning och simning. I löpningen kör löpskoleövningar varvat med intervall och distanspass. Vi jobbar med styrkan för att bli snabbare och effektivare löpare och framför allt som gör att vi håller oss skadefria. I simningen kör vi mycket teknikträning men också några härliga distanspass i det härliga vattnet.

Låter det härligt? Det ÄR härligt så häng på!

Resan är under planering. Är du intresserad? Hör av dig!

0705-987 450 • jonas@klassisksport.se

Vill du få ut mer av din träning? Jag erbjuder en mängd olika privatlektioner. Tillsammans lägger vi upp en plan för ditt individuella mål och syfte.