fbpx
  • icon-boka
  • icon-news
  • icon-contact-5
  • icon-phone-2
    0705-987 450
  • icon-phone-2

Simning

Simning är skonsamt för kroppen. Vattnet gör kroppen lättare vilket minskar belastningen på lederna. Simningen är skonsam för dem som lider av ledvärk eller kanske har övervikt.

Crawlkurs Open Water

I denna kurs fördjupar vi vår simteknik. Vi finslipar tekniken och tittar på hur du kan förbättra vattenläge, armtagsteknik och benteknik. Här går vi igenom hur du kan öka farten utan att ödsla ytterligare energi.

Openwater kursen är en perfekt kurs för dig som vill köra Swim Run eller kanske köra någon triathlon.

Utrustning:  Våtdräkt, simglasögon och badmössa. Övrigt material som vi kommer använda finns att låna.

Samling på Barnens badstrand vid Kallbadhuset.

Nästa kurs

Just nu finns ingen kurs planerad. Kontakta mig om du är intresserad av kursen eller liknande kurs.

jonas@klassisksport.se • 0705-987 450

Simkurs grund

Välkommen till grundkursen i frisim eller crawl som det också kallas.
Grundläggande krav för att kunna delta i kursen är att du är simkunnig och kan simma 200 meter på valfritt simsätt samt vattenvana.

Efter uppvärmning går vi igenom grunderna i crawl.  Vi går igenom arm- ben- och andningsteknik. Kursen är verkligen individuellt anpassad. Det innebär att du kan vara med fast du aldrig kunnat crawla tidigare. Kursen hålls på Klitterbadet i Falkenberg.

Utrustning:  simglasögon och ev. badmössa. Övrigt material som vi kommer använda finns att låna.

Nästa kurs

Just nu finns ingen kurs planerad. Kontakta mig om du är intresserad av kursen eller liknande kurs.

jonas@klassisksport.se • 0705-987 450

Passa på att använda ditt friskvårdsbidrag till en kurs eller privatlektion

Vill du få ut mer av din träning? Jag erbjuder en mängd olika privatlektioner. Tillsammans lägger vi upp en plan för ditt individuella mål och syfte.

Simkurs avancerad

Känner du att simkurs fortsättning känns för enkel och att du vill ha ut ännu mer av din simning? Då föreslår jag privatlektioner med mig eller att du tar kontakt med Varbergssim. De är väldigt duktiga.

 

Efter uppvärmning går vi igenom grunderna i crawl. Vi arbetar med att få ökad rörlighet och bättre styrka. Vi går igenom arm- ben- och andningsteknik. Kursen är verkligen individuellt anpassad. Det innebär att du kan vara med fast du aldrig kunnat crawla tidigare. På vinterhalvåret är vi på Håstens simhall eller Klitterbadet i Falkenberg. På sommarhalvåret är vi utomhus i öppet vatten och simmar.
I kursen ingår filmning och enklare analys av deltagarnas styrkor och svagheter.

Utrustning: Våtdräkt (ej vinterhalvår), simglasögon och ev. badmössa. Övrigt material som vi kommer använda finns att låna.

Nästa kurs