fbpx
  • icon-boka
  • icon-news
  • icon-contact-5
  • icon-phone-2
    0705-987 450
  • icon-phone-2

Fystest

Klassisk Sport i samarbete med Aktivitus på Atletica Gym i Varberg 16 december 2017. Vi kommer göra ett begränsat antal fystester under dagen. Vi kör paket med Avancerat cykel/löptest samt VO2maxtest. Testerna tar ca 90 minuter tillsammans, kostar 2090:- och kräver föranmälan.

Avancerat test cykel/löpning
Konditionstest på cykel alt. löpband med mätning av puls och effekt/löphastighet. Vi mäter även laktat/mjölksyra för att bestämma din laktatkurva och din uthållighet. Värden på aerob och anaerob tröskel, fettförbränningskapacitet, max- och återhämtningslaktat ges. Har du pulsklocka eller watt-mätare och vill utnyttja den fullt ut i din träning? Här får du svar på hur dina personliga träningszoner skall se ut. Du får muntliga råd hur just du bör optimera din  träning  för att bäst förbättra din kondition samt vad som kan vara rimliga målsättningar för dig inför olika motionslopp. Du kommer kunna omsätta ditt testresultat i praktiken. Inte bara siffror på ett papper utan även förståelse för dem samt förslag på förbättring.

VO2max-test
Du arbetar dig upp till en intensitet av maximal aerob ansträngning och vi mäter din maximala syreupptagningsförmåga med avancerad syreupptagningsutrustning kopplad till en andningsmask. Testet kan köras på löpband eller testcykel. Detta test ger ett exakt värde på den maximala mängd syre du kan ta upp och utnyttja till förbränning.  Du får även en mycket bra uppskattning av hur hög din maxpuls är.

I kombination med ett avancerat test får du svar på var din svaga länk är. Är det motorn som skall trimmas eller kan du inte utnyttja den fullt ut? Kort och gott, presterar du så som du borde när man jämför syreupptag och tröskelnivåer eller inte. Beroende på svaret är det olika träningsråd som gäller. Testresultaten från de båda testerna ligger även till grund för dina individuella träningsprogram.

Anmäl med samtal eller sms till 0705-987 450.

dimon-blr-309444

Photo by Dimon Blr on Unsplash

Vill du få ut mer av din träning? Jag erbjuder en mängd olika privatlektioner. Tillsammans lägger vi upp en plan för ditt individuella mål och syfte.