• icon-boka
  • icon-news
  • icon-contact-5
  • icon-phone-2
    0705-987 450
  • icon-phone-2

Aktiva företag

Nu kör vi igång ”Aktivt företag” – ett bra sätt att få in träning som en naturlig del av företagskulturen.

Konceptet ”Aktivt företag” bygger på att både arbetsgivare och anställda ska må bättre och i förlängningen göra ett ännu bättre jobb. Arbetsgivaren bjuder sina anställda på en timmes träning i veckan. Och nyttjar hela eller delar av friskvårdsbidraget. De anställda får stå för en del av kostnaden och går med på att träna regelbundet. Detta kommer att generera vinster för både företag personal.

Fler och fler företag får upp ögonen för de direkta vinsterna som finns med att låta personalen få träna på arbetstid. Även om man bortser från den goodwill som företaget visar sina anställda genom att bjuda på detta så finns det flera påvisbara fördelar. Effekterna är bland annat:

  • Minskad frånvaro
  • Förbättrad hälsa
  • Effektivare anställda
  • Ökad produktivitet

Så här går det till?
Vi startar med att göra en konsultation eller hälso- och fysanalys om man vill. Efter det så kan vi beskriva en nulägesrapport. Utifrån den kan vi tillsammans sätta upp vilka mål som aktiva företag kan ha för just er arbetsplats.
För att motivera de anställda lite extra bjuder vi på en föreläsning. En föreläsning för att inspirera och motivera lite extra.

Ni nyttjar friskvårdsbidraget och får i och med detta en bra rabatt av Klassisk Sport. Genom klassisk Sport får ni även möjlighet till sjukgymnast om det behövs. För de som vill komma igång lite extra kan vi erbjuda PT timmar med Jonas. Klassisk Sport ger rabatt på träningsfällen och kurser. Dessutom erbjuds löpande gruppträning till reducerat pris. Kontakta jonas@klassisksport.se för offertförslag.

Motion på arbetstid ger flera vinster.
Det visar en undersökning från ett danskt universitet som undersökt effekten av en timmes motion i veckan på arbetstid och hur det påverkat de anställda och företagen.

”Det lönar sig att erbjuda individuell träning till medarbetarna, även om det tar bort en timma av arbetsveckan”, konstaterar Bendix Justesten från Syddansk Universitet i studien Strategisk sundhet.

Att ha motion som en naturlig del av företagskulturen genererar vinster på flera plan.

Här är effekterna enligt den danska studien i siffror:
56% minskade sjukfrånvaron med.
10% Förbättrades hälsan med.
8% ökning av effektiviteten.
Och produktiviteten ökade med 10%.


CCC-1000-Syd

CCC1000 har valt mig till huvudtränare för sin skidsatsning i södra Sverige. Vill du också göra riktiga förbättringar i Vasaloppet eller andra skidtävlingar? Kontakta mig för mer information.

Läs mer …

aktivt_foretag_landscape-300x159

Vill du få ut mer av din träning? Jag erbjuder en mängd olika privatlektioner. Tillsammans lägger vi upp en plan för ditt individuella mål och syfte.